Lönespecifikation och lönebesked

En lönespecifikation är ett lönebesked till den anställde som anger bruttolönen under en löneperiod specificerat på olika lönearter och nettolönen under en löneperiod samt utbetalningsdatumet för nettolönen.

Lönespecifikationer skapas när löneregistreringen är klar och en lönespecifikation skickas ut till varje anställd med detaljerade uppgifter om lön, förmåner, kostnadsersättningar, frånvaro och skatt under löneperioden samt ackumulerade värden för tiden fram till löneperiodens slut.

En lönespecifikation kan sägas vara ett kvitto på den anställdes bruttolön, avdragna preliminärskatt och utbetalda nettolön under en löneperiod. En lönespecifikation innehåller uppgifter som bruttolön, skattegrundande lön, aktuell skattetabell, avdragen preliminärskatt, arbetsgivaravgift, betalda semesterdagar, ackumulerad bruttolön, ackumulerad preliminärskatt, arbetad tid, övertid och frånvarotid med mera.

Gratis mall för lönespecifikation / lönebesked

Krea är specialiserad på företagslån och har Sveriges nöjdaste kunder inom förmedling av företagslån. Fler än 7000 svenska företag har hittat rätt lån via Krea. Med störst nätverk av fler än 20 banker och långivare hittar du den bästa räntan och villkoren för ditt företagslån. Klicka här och gör en ansökan redan idag.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.
Uppdaterad: 2018/12/11


Kontakta personalekonomi.se