Lön i utländsk valuta

En arbetsgivare som betalar ut lön i utländska valuta, exempelvis euro, till sina anställda skall räkna om bruttolönen och den avdragna preliminärskatten till svenska kronor enligt valutakursen på utbetalningsdagen.

En arbetsgivare som betalar ut lön till sina anställda i utländsk valuta måste redovisa bruttolönen, arbetsgivaravgiften och den avdragna preliminärskatten i svenska kronor. I lönespecifikationen till den anställde anges bruttolönen, den avdragna skatten och nettolönen i den utländska valutan.

Lön som betalas ut i utländsk valuta skall enligt Skatteverket räknas om till svenska kronor enligt den valutakurs som gäller per datumet för löneutbetalningen för redovisning i arbetsgivardeklaration.

I arbetsgivardeklarationen skall bruttolönen, arbetsgivaravgiften och den avdragna preliminärskatten redovisas i svenska kronor enligt valutakursen per datumet för löneutbetalningen.

Krea är specialiserad på företagslån och har Sveriges nöjdaste kunder inom förmedling av företagslån. Fler än 7000 svenska företag har hittat rätt lån via Krea. Med störst nätverk av fler än 20 banker och långivare hittar du den bästa räntan och villkoren för ditt företagslån. Klicka här och gör en ansökan redan idag.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.
Uppdaterad: 2018-12-11


Dela innehåll


Kontakta personalekonomi.se